A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зарічанська громада
Закарпатська область, Хустський район

Новини соціальної сфери

Дата: 02.02.2021 16:58
Кількість переглядів: 3615

Кабінет Міністрів України прийняв ряд нормативно-правових актів, які мають вплив на місцеве самоврядування у сфері соціального захисту населення.

 

1. Постанова «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 p. № 1045 і № 1047» (порівняльна таблиця)

Постановою з 1 січня:

- підвищено розмір соціальної стипендії дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, які навчаються, до 150 % розміру прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, а після досягнення такими дітьми 18 років – до 150 % розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на початок відповідного календарного року;

- конкретизовано випадки, коли особи, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, мають право на виплату соціальної стипендії (якщо їх батьки померли / оголошені померлими, загинули або пропали безвісти).

Постанову прийнято на виконання Закону України № 785.

 

2. Постанова «Питання надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії» (постановапорядокпорівняльна таблиця)

Затверджується Порядок надання компенсації для покриття різниці вартості спожитої електричної енергії, що виникла в результаті відміни знижених тарифів і застосування фіксованої ціни для побутових споживачів (крім тих, які отримують житлову субсидію), встановленої з 1 січня 2021 р., таким категоріям споживачів:

  • населення, яке проживає в житлових будинках, обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками, і станом на 31 грудня 2020 р. мало право на знижений тариф;
  • населення, яке проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання, і станом на 31 грудня 2020 р. мало право на знижений тариф;
  • багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Також, постановою встановлюється, що:

  • для дитячих будинків сімейного типу соціальна норма житла встановлюється у розмірі опалюваної площі житлового приміщення.
  • знімаються обмеження щодо застосування соціальних нормативів на електроенергію, що використовується на побутові потреби, для багатодітних сімей, дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, а також сімей, у яких проживають троє і більше дітей, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування.
  • багатодітним, прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу призначається житлова субсидія відповідно до законодавства без урахування доходів дітей.

Постанову прийнято з триденним доопрацюванням

 

3. Постанова «Про внесення змін до Порядку використання фінансової допомоги Фондом соціального страхування України для проведення страхових виплат у разі захворювання або смерті медичних працівників у зв’язку з інфікуванням гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2» (порівняльна таблиця)

Постанова надає можливість забезпечити у 2021 році державні гарантії щодо страхових виплат медичним працівникам державних і комунальних закладів охорони здоров’я та членам їхніх сімей, передбачених статтею 39 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь