A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зарічанська громада
Закарпатська область, Хустський район

Правила військового обліку

Дата: 19.01.2023 14:23
Кількість переглядів: 103

Правила військового обліку

 

Багатьом з Вас відомо, що 30 грудня 2022 року вийшла постанова Кабінету Міністрів України №1487 «Порядок ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів» дана постанова вийшла в замін 921 постанови Кабінету Міністрів України з доповненнями.

Районні територіальні центри комплектування та соціальної підтримки ведуть персонально якісний облік військовозобов’язаних.

Згідно з даною постановою кожен призовник, військовозобов’язаний, та резервіст повинен перебувати на військовому обліку. Взяття на військовий облік, зняття та виключення з військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів у районних територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки здійснюється відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу.»

Призовники, військовозобов’язані та резервісти в разі зміни їх місця проживання або інших персональних даних зобов’язані особисто в семиденний строк повідомити районні територіальні центри комплектування та соціальної підтримки про зміну військово-облікових даних.

Призовники, військовозобов’язані, та резервісти, винні в порушенні вимог правил військового обліку, несуть відповідальність згідно із законом.

Підприємства, установи організації ведуть персональний облік військовозобов’язаних.

Персональний військовий облік передбачає облік відомостей щодо таких осіб за місцем їх роботи (служби) або навчання та покладається на керівників державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій.

З метою ведення персонального військового обліку державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації здійснюють: перевірку громадян України під час прийняття на роботу (навчання) наявність військово-облікового документа. Приймання на роботу (навчання) здійснюється тільки після взяття їх на військовий облік у районних територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Надсилати у семиденний строк з дня видачі наказу про прийняття на роботу (навчання), звільнення з роботи, відрахування із закладу освіти повідомлення про зміну облікових даних.

Виконавчі органи селищних міських рад ведуть персонально-первинний військовий облік.

Персонально-первинний військовий облік передбачає облік відомостей стосовно призовників, військовозобов’язаних, та резервістів за місцем їх проживання у відповідній адміністративно-територіальній одиниці. У селах та селищах, а також містах де відсутні районні територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, ведення такого обліку покладається на виконавчі органи сільських, селищних, міських рад.

З метою ведення персонально-первинного обліку виконавчі органи сільських, селищних, міських рад здійснюють взяття на персонально-первинний облік громадян які прибули на нове місце проживання до адміністративно-територіальної одиниці, тільки після взяття їх на військовий облік у відповідних районних територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Виключення з персонально-первинного військового обліку громадян під час їх вибуття до нового місця проживання тільки після зняття таких громадян з військового обліку у відповідних районних територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Інформують в семиденний строк районні територіальні центри комплектування та соціальної підтримки про призовників військовозобов’язаних, та резервістів які прибули для проживання з адміністративно-територіальних територіальних одиниць, що обслуговуються іншими виконавчими органами сільських, селищних, міських рад, без зняття з військового обліку, та вибули до нового місця проживання без зняття з військового обліку. Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь