Зарічанська громада
Закарпатська область, Хустський район

Поліція нагадує громадянам прості правила безпеки під час контакту з шахраями, які представляються співробітниками вашого банку

Дата: 24.11.2023 10:24
Кількість переглядів: 59

 

Фото без опису

Поліція нагадує громадянам прості правила безпеки під час контакту з шахраями, які представляються співробітниками вашого банку⤵️

Правоохоронці наголошують, що для отримання конфіденційних банківських даних громадян зловмисники нерідко телефонують з незнайомих номерів та представляються співробітниками фінансової установи, імітують дзвінки та надсилають повідомлення ніби від справжніх банків.

Вийшовши таким чином на контакт із співрозмовником, псевдобанкіри переконують громадян у необхідності надання їх персональних даних, використовуючи які в подальшому змінюють паролі до електронного банкінгу та отримують у своє розпорядження всю вашу персональну інформацію разом із заощадженнями.

❗️Запам’ятайте, ким би не представився незнайомий вам співрозмовник, і як би не намагався вас переконати, ніколи не повідомляйте дані своїх банківських карток. Йдеться не тільки про номер рахунку, але і про тризначний CVV-код, термін її дії та одноразові паролі з SMS. Вся ця інформація є конфіденційною і навіть в умовах війни жоден з представників банку не може вимагати у вас назвати її.

У випадку отримання запиту на таку інформацію від незнайомців, терміново повідомте про це на гарячу лінію свого банку та детально опишіть розмову з шахраєм.

Якщо ж зловмисникам таки вдалося довідатися у вас конфіденційну інформацію та ви зазнали матеріальної шкоди через їх дії, зверніться з повідомленням до поліції.

Будьте уважними та не дозвольте шахраям


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь