Зарічанська громада
Закарпатська область, Хустський район

Купуйте онлайн безпечно: поліція нагадує прості правила, які допоможуть убезпечитися від шахраїв

Дата: 24.11.2023 10:29
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

 

Купуйте онлайн безпечно: поліція нагадує прості правила, які допоможуть убезпечитися від шахраїв☝🏻

В сучасному світі купити будь-яку річ можна не виходячи з дому, натиснувши одну кнопку на смартфоні. Однак варто пам`ятати, що презентабельна подача з низькою ціною та гучним змістом може виявитися так званим «клікбейтом» шахраїв, які мають на меті власне збагачення, а не задоволення потреб покупців.

Аферисти активно взаємодіють з громадянами через популярні соціальні мережі та торгівельні майданчики. Саме там вони розміщують оголошення про продаж товару. За вже стабільною схемою, коли людина відгукується на пропозицію, «продавець-консультант» пропонує такий варіант оплати, як повна або часткова.

Таким чином шахраї виманюють у людей гроші, запевняючи, що цей спосіб набагато зручніший та швидший. Після цього «продавці» зникають або ж блокують своїх жертв не надсилаючи товар. Щоб не потрапити у пастку зловмисників, слід довіряти тільки перевіреній інформації про продавця: відгуки в інтернеті, фото-звіти від споживачів, надійні шоуруми, а найголовніше - рекомендуємо надавати перевагу виключно післяплаті.

Якщо ви все ж потерпіли від дій шахраїв, одразу звертайтеся до правоохоронців та реєструйте заяву про злочин, а також повідомте про аферу до своєї банківської установи.

Будьте пильними та не дайте шахраям


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь