A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зарічанська громада
Закарпатська область, Хустський район

ЯК ЩЕПЛЕННЯ КПК ЗАХИЩАЄ ОРГАНІЗМ?

Дата: 24.04.2024 15:56
Кількість переглядів: 28

Фото без опису

 

ЯК ЩЕПЛЕННЯ КПК ЗАХИЩАЄ ОРГАНІЗМ?

👨⚕️ В рамках всесвітнього тижня імунізації нагадуємо про смертельно-небезпечні хвороби, які можна попередити просто своєчасно зробивши щеплення.

Одна з таких хвороб – кір. Це одне з найзаразніших інфекційних захворювань: 9 з 10 невакцинованих людей ризикують захворіти після контакту із хворим. Ліків проти кору не існує, тому вакцинація — єдиний засіб захисту.

Серед ускладнень – запалення легенів (пневмонія), вушна інфекція (отит), запалення мозку (енцефаліт), інші серйозні ускладнення, а також інвалідність та смерть.

У 2023 році на кір в Україні захворіло ушестеро більше людей (65 захворілих), ніж у 2022. А з початку 2024 – вже 23. 💔

Головна ж причина спалахів кору — низьке охоплення профілактичними щепленнями. За підсумками 2023 року в Україні щепленнями проти кору, паротиту та краснухи (КПК) охоплено 92,4% однорічних дітей та 87,3% 6-річних. Для формування ж колективного імунітету рівень охоплення щепленнями, за рекомендаціями ВООЗ, має становити не менше ніж 95%.

Востаннє спалах кору був зафіксований в Україні у 2017-2019 роках. Тоді померла 41 людина (з яких 25 — діти). Наразі епідемічна ситуація щодо захворюваності на кір залишається контрольованою, але через недостатнє охоплення населення щепленнями можливе виникнення зростання захворюваності.

Нагадуємо, що за Національним календарем профілактичних щеплень, кожна дитина має отримати дві дози вакцини КПК — у 12 місяців та в 6 років. Щеплення — безоплатні та дозволяють сформувати специфічний імунітет.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь