Зарічанська громада
Закарпатська область, Хустський район

СБУ викрила корупційну схему в Ужгородському управлінні ДСНС

Дата: 10.07.2024 12:38
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

СБУ викрила корупційну схему в Ужгородському управлінні ДСНС, яка ставила під загрозу життя громадян

СБУ ліквідувала корупційну схему в Ужгородському районному управлінні ГУ ДСНС в Закарпатській області. Злочинна діяльність полягала у системному отриманні хабарів від підприємців за погодження дозвільної документації.

Учасниками злочинної схеми були двоє посадовців районного управління. Вони вимагали від керівників закладів громадського харчування хабарі за отримання дозвільної документації, необхідної для ведення підприємницької діяльності.

За отриманий хабар посадовці ДСНС «закривали» очі на невідповідність матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.

Частина з таких закладів були нездатними забезпечити цивільний захист громадян у момент надзвичайних ситуацій. Таким чином, вони ставили під загрозу життя та здоров’я громадян України.

Організатору схеми та його спільнику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наразі триває досудове слідство. Встановлюються інші, причетні до правопорушення, особи.

Заходи з викриття злочину проводили співробітники СБУ в Закарпатській області разом з територіальним управлінням ДБР у Львові за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь