A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зарічанська громада
Закарпатська область, Хустський район

До уваги багатодітних сімей.

Дата: 11.02.2021 10:50
Кількість переглядів: 3728

Роз’яснення для побутових споживачів щодо компенсації на оплату електричної енергії у зв’язку з відміною окремих знижених тарифів.

 

1 лютого 2021 року Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 64 «Питання надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії»,  якою затверджено Порядок використання коштів з державного бюджету для надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії.  Згідно з цією постановою, запроваджується надання компенсації на оплату електричної енергії, спожитої у I кварталі 2021 р., у зв’язку з відміною окремих знижених тарифів деяким категоріям споживачів:

— населенню, яке проживає в житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками (у тому числі в сільській місцевості), і станом на 31 грудня 2020 р. мало право на знижений тариф;

— населенню, яке проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (у тому числі в сільській місцевості), і станом на 31 грудня 2020 р. мало право на знижений тариф;

багатодітним, прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу.

Компенсація надається для покриття різниці вартості спожитої електричної енергії, що виникла в результаті відміни знижених тарифів і застосування фіксованої ціни для побутових споживачів, встановленої з 1 січня 2021 року.

Важливо: споживачі електроенергії, які отримують житлову субсидію, не мають права на компенсацію згідно з цією постановою!

Кабінет Міністрів України запровадив автоматичний механізм виплат грошових компенсацій, який не вимагає від споживачів додатково звертатися до електропостачальника для отримання дозволів або довідок,  електропостачальник сам здійснить всі необхідні розрахунки.

Компенсація надається шляхом спрямування бюджетних коштів постачальникам універсальних послуг із подальшим їх зарахуванням, як часткову оплату за спожиту у I кварталі 2021 р. електричну енергію, на особові рахунки споживачів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь