A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зарічанська громада
Закарпатська область, Хустський район

ПРОФІЛАКТИКА ПРАВОПОРУШЕНЬ СЕРЕД НЕПОВНОЛІТНІХ

Дата: 18.06.2021 16:39
Кількість переглядів: 641

Стрімкий розвиток медіапростору, суспільно-економічні виклики громадському суспільству диктують нові вимоги у питаннях дотримання та забезпечення правопорядку, спокою, комфортного та безпечного перебування громадян на вулицях наших міст. Важливими є саме профілактичні заходи, адже з наслідками, що настають, боротися і важче, і дорожче.

Первинна профілактика правопорушень серед молоді – це сукупність заходів, спрямованих на нейтралізацію причин та умов правопорушень і злочинності. Складовими цієї важливої справи є формування у підлітків правильних потреб та інтересів, підвищення їх правосвідомості. На сучасному етапі профілактичної роботи важливим є об'єднання всіх ресурсів громади з метою зменшення рівня злочинності серед неповнолітніх.

         Первинна профілактика спрямована на налагодження позитивної соціальної взаємодії підлітків (соціально прийнятної, законослухняної поведінки).

         Спеціалісти служби у справах дітей Зарічанської сільської ради прикладають максимум зусиль, щоб у тісній взаємодії з освітніми закладами, у співпраці та плідній взаємопов’язуючій роботі, включаючи співпрацю служби, адміністрації школи, шкільного психолога, класного керівника прийти до бажаних змін, забезпечити відповідну корекційну роботу з окремими учнями, які мають асоціальну спрямованість поведінки.

Із цією метою, беручи до уваги інформацію керівника Зарічанської гімназії, спеціалістами служби проведено комплекс превентивних заходів із підлітками, що є порушниками громадського порядку в с.Заріччя. Представник служби у справах дітей контактував з батьками неповнолітніх, у ході візитів у сім"ї здійснив всебічне обстеження умов проживання, навчання та відпочинку, провів індивідуальну роботу з батьками та дітьми. Метою таких заходів є конкретизація знань підлітків про правопорушення, поширені серед дітей, формування вмінь стримувати безглузді вчинки та бажання, керувати собою, виховувати тверду волю.

         Служба у справах дітей продовжує вживати вичерпних заходів щодо раннього виявлення дітей, які мають ризик опинитися у складних життєвих обставинах та надає всебічну допомогу для їх подолання, адже ефективна профілактика є найбільш дієвим та найменш затратним способом попередження негативних проявів у молодіжному середовищі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь