A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зарічанська громада
Закарпатська область, Хустський район

Пам'ятка!!! Щодо дотримання умов та правил приготування їжі при воєнному стан!

Дата: 04.03.2022 14:40
Кількість переглядів: 291

ПАМ’ЯТКА

щодо дотримання умов та правил приготування їжі при воєнному стані

     У зв’язку із запровадженням воєнного стану на території Закарпатської області активно проводиться збір харчових продуктів для гуманітарних потреб та для військових. 

        Головним управлінням Держпродспоживслужби в Закарпатській області  надаються основні рекомендації для гуманітарних штабів щодо збору харчових продуктів, з урахуванням умов воєнного стану та з метою профілактики харчових отруєнь та харчових токсикоінфекцій.

Дотримання простих правил допоможе попередити виникнення харчових отруєнь та харчових токсикоінфекцій серед цивільного населення та військових:

  • Залучати до роботи (збір, розвантаження, транспортування харчових продуктів)  лише здоровий персонал (без ознак гострих респіраторних вірусних захворювань, підвищеної температури, без ознак кишкових захворювань,  без уражень на шкірі), в разі виявлення зазначених ознак – негайне відсторонення від роботи.

  •  Обов’язкова гігієна рук персоналу та використання антисептичних засобів.

  • Сировина та готові харчові продукти приймаються, зберігаються, транспортуються за можливості окремо! Забезпечуйте умови зберігання харчових продуктів. За відсутності холодильного обладнання, для дотримання температурного режиму, тимчасово в холодну пору можливо передбачити зберігання за межами приміщення на складі, на вулиці.

  • Оцінюйте цілісність і герметичність пакування харчових продуктів та строки придатності.

  • При фасуванні харчових продуктів волонтерами бажано перевірити терміни придатності і умови зберігання. Це допоможе правильно розподілити продукти та продумати меню.

  • При отриманні сировини (м’ясо, риба тощо) з метою зменшення ризиків, піддавати її максимально можливій термічній обробці. Переконайтеся, що м’ясо або риба повністю просмажені, проварені або тушені.

  • Особлива увага прийому продукції, яка швидко псується. Якщо такі продукти наявні, то важливо перевіряти їх на органолептичні показники якості — яка їжа на вигляд, на запах та на смак. Дотримуйтесь гігієнічних вимог та технології приготування їжі. Салати не варто заправляти до споживання, це прискорить псування продуктів. Не використовуйте качині яйця.

  • Для приготування їжі вживати воду, що пройшла термічну обробку або бутильовану воду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь