Зарічанська громада
Закарпатська область, Хустський район

Дата: від до Скинути

День пам’яті Героїв Небесної Сотні!

День пам’яті Героїв Небесної Сотні!

20 лютого в Україні щорічно відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Цього дня ми вшановуємо пам’ять про тих громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Більшість із них віддали своє життя під час подій Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, обстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України.  Революція Гідності засвідчила, що українці не просто обрали шлях до Європи, а й готові за нього боротися, відстоювати власні права та свободи. У світі Україну почали сприймати, як державу з власною історією та гідністю, самобутністю і, головне, державу, яка здатна захистити суверенітет.  До Дня Героїв Небесної Сотні в навчальних закладах та в закладах культури нашої громади  відбувалися патріотичні читання,  уроки мужності і патріотизму. Вчителі  разом з учнями відновили хронологію подій, згадали поіменно всіх Героїв Небесної Сотні, переглянули відео сюжети про трагічні події Майдану. У бібліотеках відбувалися тематичні книжково-ілюстративні  виставки та інші заходи з ушанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.    Скільки б не пройшло часу, назавжди у наших серцях залишиться пам'ять і скорбота за всіх, хто віддав життя, захищаючи рідну землю від агресора, Відтак вклоняємося низько до землі Героям сьогодення , які змінили хід історії України.       Вічна слава Героям, що полягли за свободу рідного краю! Слава Україні! Героям Слава!

11:52 20.02.2022

З Днем Єднання!!!

З Днем Єднання!!!

16 лютого 2022 року  в Україні вперше відзначали День єднання, який запровадили  Указом Президента України від 14 лютого 2022 року. Відповідно до Указу,  цей День оголосили з метою  посилення консолідації суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість. День єднання - нове свято, яке покликане згуртувати українців і показати, що ми - єдиний народ. 16 лютого у населених пунктах Зарічанської громади підіймали національні прапори, люди прикріплювали до одягу синьо- жовті стрічки. Патріотичні заходи відбулись у закладах освіти та культури громади. У школах та садочках пройшли урочисті лінійки, тематичні виховні години, флешмоби.

13:57 16.02.2022

День вшанування  учасників  бойових  дій  на  території  інших  держав

День вшанування  учасників  бойових  дій  на  території  інших  держав

15  лютого  відзначається  День  вшанування  учасників  бойових  дій  на  території  інших  держав.  Ця  пам’ятна  дата  приурочена  до роковин  виведення  військ  з  Афганістану.  Неоголошена  радянсько -  афганська  війна  невгамовним  болем  залишилась  у  серцях  багатьох  наших  співвітчизників, глибоко  врізалась  у  народну  пам’ять, відгомін  якої  ми  відчуваємо  й  досі. Вона  чорним  смерчем  пронеслась  над  просторами  України, зачепила  переважно  прості  родини  робітників  і  селян, які  віддали  своїх, часто  єдиних, синів  до  армії, не  знаючи, через  яке  пекло  їм  доведеться  пройти. З кожним роком  історія віддаляє нас від вогняних років Афганської війни, але час непідвладний викреслити з нашої пам'яті приклади мужності і  вірності синів своєї Батьківщини, які з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської мужності та героїзму.  Минуло 33 роки, але до цього часу не притупилися душевні страждання від втрат у рідних, у колишніх воїнів-афганців, які бережуть пам'ять про події тих років та своїх бойових побратимів. Через страшне горнило афганської війни пройшли тисячі українських солдат.В глибокій шанобі схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув. Дякуємо тим, хто живе поруч з нами. Низький уклін Вам, миротворці! Хай затишок, добро й пошана оточують та супроводжують вас! Наснаги, щастя, радості, успіхів і мирного неба над головою!

10:01 15.02.2022

ОГОЛОШЕННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ!

У зв’язку із збільшенням кількості випадків респіраторних захворювань, спричинених  коронавірусною інфекцією (COVID-19), повідомляємо, що Центром надання адміністративних послуг виконавчого комітету Зарічанської сільської ради прийом громадян здійснюється тільки при наявності COVID -сертифікатів.  Всіх відвідувачів ЦНАПу просимо дотримуватись карантинних норм і заходів. Одночасно повідомляємо, що Ви маєте  можливість отримати адміністративні послуги онлайн, надіславши звернення за адресою: zaricha.chap@ukr.net або поштою: с. Заріччя, вул. Центральна, 9, Хустського району Закарпатської області, 90123. За більш детальною інформацією звертайтесь за телефоном:+380680955710- Тетяна Зінич Дякуємо за порозуміння. 

17:01 02.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь